Koruzni žganci
Ostrigarji in šitake gobe s česnom
Dušen ohrovt
Koruzne žgance sem naredila po receptu za ajdove žgance in jih zabelila z mastjo.
Ostrigarje in šitake gobe sem podušila in prepražila na ghee (maslo) in preden so bili narejeni dodala česen.
Ohrovt sem podušila na pari (ca 30min), na malo masti sem prepražila česen, čisto malo, da ne porumeni. Odstavila in dodala ohrovt, dobro pretlačila in dodala žlico kokosovega olja, kar izpade zelo zanimiva kombinacija. Seveda vse solite po okusu.
Na moje presenečenje, sta to kosilo otroka zmazala kot za šalo. Še bo na jedilniku :)
slisat je okusno.pri nas bo danes pecena polenta.zraven mislim naredit beluse in brsticni ohrovt.pa mal piscanca.ima kdo kak nasvet glede belusev?
OdgovoriIzbrišiJaz beluše (zelene, ker jih imam na vrtu) narežem, kar ostane trdega olupim in tudi narežem, prepražim na ghee ali na masti, posolim in dolivam po malo vode, da se dušijo. Teko ohranijo več okusa, kot če jih kuhaš. Pražiš jih lahko same, s panceto, lahko tudi z lososom.
OdgovoriIzbrišiJaz sem tudi iskala najbolj enostavno pripravo ohrovta.Še najbolj nam odgovarja tako, da na kocke narezan ohrovt na hitro vržem v slan krop,odcedim, segrejem olivno olje; nato pa skoraj istočasno iztisnem česen in nato še poparjen ohrovt.Premešam,solim,par minut podušim in konec.Včasih dodam malo kardemonaona, čeprav je meni osebno veliko boljši brez.Po potrebi dolijem še malo olivnega olja in okusna priloga je pripravljena.
OdgovoriIzbrišiOlja ne segrevat! Lahko ga po mili volji dodaš pred jedjo. Raje uporabljaj mast ali ghee( ta nam zelo tekne)
IzbrišiMeni tudi kardamom ni nič kaj preveč všeč. Jaz ga dodajam smoothijem in so mi brez njega veliko boljši. Tako, da študiram, da bi ga vsak dan pojedla eno žličko čist samega, da mi ne kvari okusa smoothijev. Za ohrovt sem pa nekje na spletu najdla en recept, ki se mi je zdel zanimiv, samo ga še nisem sprobala. Bilo je pa nekaj v tem smislu, da meso oziroma ribe zaviješ v ohrovtove liste in potem spečeš. Ne vem pa, če je treba ohrovt prej blanširat. Bom mal pogledala, pa nalepim link, če ga bom našla.
OdgovoriIzbriši