Po Terrijinem receptu potrebujemo:
- 2 skodelici katerekoli brezgltenske moke( koruzna, riževa, amarant, oves, ajda). Mislim, da sem skoraj vse te vrste mok videla tudi v mercatorju na oddelku z zdravo, oziroma dietno prehrano.
- 2 čajni žlički sode in 2 pecilnega praška
- 1/4 žličke soli
- 2 čajni žlički lanene moke+ 3 žlice vrele vode(nadomestek jajca). Jaz sem dala zdrobljena lanena semena, dobila sem jih v Sanolaborju.
- 2 skodelici po izbiri: sadni sok, sojin jogurt, katerikoli mlečni nadomestek(sojino, riževo, mandljevo... mleko) z dvemi čajnimi žlički limoninega soka
- 3-4 žlice kokosovega olja za peko
Jaz sem tem sestavinam dodala še nekatere po svoji izbiri, ker sem jih nedavno tega kupila in jih moram porabiti:
- pol skodelice glutenskega nadomestka( kupljen v mercatorju)
- 3 žlice chia semen
- 2 žlici mesquite v prahu
Vse sestavine sem zmešala skupaj in iz mase spekla vaflje. V knjigi sicer piše, da je treba suhe in mokre sestavine najprej zmešati posebej in šele nato skupaj, ampak jaz sem kar vse skupaj v eni skledi zmešala in je bilo okej. Zraven vafljev odlično paše jabolčna čežana. Naredila sem jo seveda brez moke in sladkorja.Jabolka sem samo podušila, skupaj z malo agavinega sirupa, cimetom in klinčki, ter jih nato zmiksala. Sinek je tako pomakal vaflje v čežano in zraven govoril njam, njam, njam, da ga je bilo veselje gledat:)
Ni komentarjev:
Objavite komentar